Vandreforestilling på Rogne skule

av Venke Marie Sortland, 09/08/2013

“Rom til rom”
– vandreforestilling på Rogne skule, 31. Oktober og 1. November

Høsten 2012 landet Landing på Rogne skule i Øystre Slidre. Sammen med alle skolens elever laget vi vandreforestillingen “Rom til rom”, der hele skoleområdet ble tatt i bruk. Premieren fant sted på skolen onsdag den 31.oktober. Foreldre, foresatte, søsken, slekt, venner og bygdas øvrige medlemmer ble ønsket velkommen til en mangfoldig og stemningsfull kunstopplevelse. Forestillingen ble også spilt torsdag 1. og fredag 2. november. Forestillingen ble sett over 500 publikummere.

Rogne skule 3

Foto: Tom Øverlie

I grupper valgte elevene seg ulike rom der de, sammen med Venke, Ina og Maja, laget sin del av forestillingen med bevegelse, tekst, lyd, lyd og kostymer. Delene ble satt sammen til én forestilling, og publikum ble guidet fra rom til rom både inne, på og utenfor skolen. En gruppe elever i 5-7 klasse hadde ansvar for at publikum kom seg trygt gjennom forestillingsløypa. Publikum kunne glede seg over å møte skogens dyr, zombier, sommerfugler og superhelter på sin vei, for å nevne noe.

Rogne skule 7

Foto: Tom Øverlie

Rogne skule er en ung skule. “Rom til rom” er et prosjekt hele skolen gjennomførte sammen, på tvers av klassetrinn. Prosjektet er også tverrfaglig og har gått inn i fagene norsk, musikk, gym og kunst- og håndverk. En ambisjon med prosjektet var at det skulle bidra til skolens identitesdannelse og elevenes følelse av tilhørighet. I dette var møtet mellom oss og elevene det viktigst – elevenes ideer og innspill farget i stor grad det kunstneriske uttrykket til forestillingen.

Rogne skule 2

Foto: Tom Øverlie

Prosjektet er gjort mulig gjennom Kriblemidler fra Oppland fylkeskommune, et tett samarbeid med skolen og støtte fra Austre Slidre kommune.

Forestillingen ble spilt:
onsdag 31. oktober kl 17.00
torsdag 1. november kl 17.00
fredag 2. november (for Lidar skole og Rogne barnehage på dagtid)

Ansvarlige kunstnerne: Venke Marie Sortland, Ina Coll Kjølmoen og Maja Roel
Produsent: Landing

Vi vil rette ei stor takk til:
Alle tilsette, elevar og elevråd på Rogne skule
Vaktmeister Gunnar
FAU på Rogne skule
Frivillige foreldre og besteforeldre
Øystre Slidre kommune
Valdres Energi
Øystre Slidre idrettslag
Tine
også alle foreldre og foresatte!

Rogne skule 12

Foto: Tom Øverlie

2 kommentarer

Dette blir eit supert prosjekt!!!!

av Marita, 26/09/2012 kl 10:50. Svar #

Fantastisk flott framsyning av eit spennande prosjekt!

av Saskia, 22/11/2012 kl 15:13. Svar #

Legg igjen en kommentar

Påkrevd.

Påkrevd. (Vises ikke)