Safarium på KLODEN I SENTRUM

av Venke Marie Sortland, 06/06/2018

Lørdag 9. juni kl 16.00 spilles Safarium for barn fra 1-3 år på festivalen Kloden i sentrum – i et telt foran Nationaltheatret i Oslo sentrum. Ta med deg en liten venn og besøk oss! Kloden i sentrum er en del av programmet til Heddadagene 2018.

Billetter til alle forestillingene: https://kloden.ticketco.events/no/nb

Under Heddadagene flytter Kloden inn i et telt i Oslo sentrum, og i samarbeid med Scenekunstbruket fyller vi det med fantastisk scenekunst for det unge publikummet.

Forestillinger:
Fredrik Høyer og Det Andre Teatret: “Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping”
Artilleriet Produksjoner: “Myke Øyne”
Landing: “Safarium”
Teater Nova v/ Simone Thiis/TPO: “MINI”
Th’Line: “Meg, Meg og Meg”
Teater Joker: “Brune” (vinner av Heddaprisen 2017, beste barneforestilling)
New International Encounter (NIE): “We come from far, far away” (vinner av Heddaprisen 2017, beste forestilling for ungdom)

Om Kloden:
KLODEN skal bli et hus der profesjonell scenekunst møter barn og ungdom, og der de unge selv er med å bygge opp stedet sammen med profesjonelle aktører. KLODEN skal være en motor i utviklingen av bydelen, en betydningsfull kunstaktør for Oslo-regionen, et viktig hus for scenekunstfeltet i Norge, og et unikt sted i europeisk og internasjonal sammenheng. Vi vil etablere KLODEN fordi det er på tide med et eget sted for de unge og scenekunsten.

Om Safarium:
De deiser og ruller, koser og moser! Safarium er en danseforestilling for barn, og er både en forestilling, utforskning og safari. Barna blir invitert med til å utforske rom og bevegelse sammen med danserne.

Gjennom sanselig og taktil utforskning av rommet, eller baskete omfavnelser, får publikum oppleve både fysisk kraft og sensibilitet på nært hold. Målet er å utfordre publikum til erfaring av kroppen utover det hverdagslige. Landskapet fungerer både som forestillingsrom og som en midlertidig installasjon – et kunstverk i seg selv.

Siden premieren i 2014 er «Safarium» blitt spilt på festivaler som Sand-festivalen i Kristiansand, Multiplié dansefestival i Trondheim, Kortreist dansefestival på Inderøy, UNGI-festivalen i Reykjavik og Imagine Childres Festival i London.

Flytende Landskap på Deichman Hovedbibliotek

av Venke Marie Sortland, 19/05/2018

Vårens siste dager med Flytende Landskap vil finne sted rundt og utenfor Deichman Hovedbibliotek, torsdag 24. mai kl 8.30 til 11.00, fredag 25. mai kl 8.30 til 11.00 og lørdag 26. mai kl 10.00 til 16.30. VELKOMMEN til å gå forbi eller bli værende!

Workshop på Høyskolen for Dansekunst

av Venke Marie Sortland, 08/02/2018

Landing vil våren 2018 holde en 5 dagers workshop for studentene på Høyskolen for Dansekunst i Oslo. Studentene vil få møte kunstnerne Ida Gudbrandsen, Sigrid Kopperdal og Venke Marie Sortland, og oppleve på kroppen hvordan det er å jobbe med og i Landings prosjekter.

Landing på Radarts Ut av boksen – seminar

av Venke Marie Sortland, 08/02/2018

Landing holdt 24.januar 2018 et innlegg om det å tenke formidling fra innsiden av en kunstnerisk prosess under Radarts og Prosjkt Radius seminar “Ut av boksen”, i Rådstua i Tromsø.

Fra programmet:
Ut av boxen er et seminar om publikumsarbeid og markedsføring. Seminaret er aktuelt for alle som arbeider med oppgaver eller utfordringer knyttet til disse fagområdene. Målet med dette seminaret er å dele erfaringer, og finne samarbeidsparter for videre samhandling. Seminaret har innlegg av blant annet: Guri Birkeland (Scenekunstbruket), kunstner Katrine Strøm, Venke Sortland (Landing), Ingrid Handeland (Norsk Publikumsutvikling), Maria Utsi (Festspillene i Nord-Norge) og Cathrine Nysæther (Ultima).

Ut av boksen er et samarbeid mellom RadArt, HATS og Ordkalotten internasjonale litteraturfestival. Seminaret er støtta av Norsk Kulturråd og Innovasjon Norge.

Safarium på turne med Østfold-DKS

av Venke Marie Sortland, 08/02/2018

Forestillingen Safarium, en danseproduksjon tilrettelagt for barn med spesielle behov har nå i januar og februar 2018 turnert med Den kulturelle skolesekken på skoler i Østfold. Utøvere på turné var Ida Gudbrandsen, Sigrid Kopperdal og Venke Marie Sortland.

prøver safarium vår 2014

Safarium. Foto: Tom Øverlie

Les mer om forestillingen her.

Flytende Landskap

av Venke Marie Sortland, 08/02/2018

Flytende landskap er en serie med uannonserte dansekunst-hendelser som vil foregå i ulike offentlig rom i Oslo, våren 2018. Arbeidet vil bli utført av åtte dansere sammen med nesten 1000 meter lianer laget av tekstil. Lianene er inspirert av ytre landskap (natur) og indre landskap (kropp). Langsomt transformerer danserne landskapet ved å bevege seg med, oppå og gjennom lianene. Lianene gjør det mulig for utøverne å skape midlertidige skulpturer, dekke store områder, konkret knytte lianene til stedet eller selv forsvinne, eller la lianene bli liggende igjen som skall eller spor.

Foto: Tom Øverlie

Foto: Tom Øverlie

Sted og tid
Stasjonsallmenningen (Barcode): 23.-27. april kl 06.30-09.30
Paradisbukta, Bygdøy: 2.-5. mai kl 10.30-14.30 (3. mai avlyst pga regn)
Ammerudlia Borettslag: 7.-9. mai kl 15.30-19.30
Hagen i Oscars gate 11: 14. mai kl 14.00 til 15. mai kl 14.00 (24 timer i ett strekk)
Deichman Hovedbibliotek: 24. mai kl 8.30 – 11.00, 25. mai kl 8.30 – 11.00
og 26. mai kl 10.00 – 16.30

VELKOMMEN til å gå forbi eller bli værende!

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Medvirkende
Produsent: Landing ved Venke Marie Sortland, Sigrid Kopperdal og Ida Gudbrandsen
Koreografi og utøvelse: Ina Coll Kjølmoen, Marianne Skjeldal, Pernille Holden, Ingrid Haakstad, Rikke Baewert, Venke Marie Sortland, Sigrid Kopperdal, Ida Gudbrandsen, Loan Ha
Scenografi og kostymer: Camilla Wexels Riser
Kostymesøm: Hedda Simonsen Lund
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Oslo Kommune

fl_april18_fredrikstad_2

fl_april18_fredrikstad_7

I og med Flytende Landskap utforskes de kroppslige og taktile møtene som skjer mellom utøverne og lianene, mellom utøverne/lianene og stedet og mellom utøverne/lianene og publikum. Møtene handler både om topografi og situasjon, og utøvernes handlinger utfordrer og støtter den aktiviteten, energien og væremåten som allerede finnes på stedet. Fordi lianene tar til seg fukt og skitt og på grunn av interaksjon med situasjonen får møtet med stedet konkrete konsekvenser.

Publikum inviteres gradvis til å bli deltagende sammen med oss. Ambisjonen er å legge til rette for at publikum kan erfare hendelsen og landskapet med sin egen kropp, ikke bare som betraktere. Det vil være mulig for publikum å selv interagere med lianene gjennom å flytte, dra og løfte dem, eller ved at de blir invitert med i en felles aktivitet. På den måten vil vi helt konkret kunne endre folks adferd på stedet. Målet er å bevisstgjøre, påvirke og utfordre hva som er normal oppførsel og tilby alternative måter å forholde seg til verden på.

I Flytende landskap jobber vi med utstrakt bruk av tid, der det å erfare noe over en lengre periode (både som tilskuer og deltager) fremheves som verdifullt og meningsskapende i seg selv. Utøverne kommer med få initiativ og skaper tablåer som sakte forandrer seg, lik et landskap som eroderer, bygges eller synker. Utøverne tar seg tid til å lytte, være tilstede, og til å etablere situasjoner der skillet mellom utøvere, lianer, publikum og sted blir mindre tydelig.

BILDELOGG

Dag 1, mandag 23. april, BARCODE

barcode_dag1_3

Dag 2, tirsdag 24. april, BARCODE

barcode_dag2_11

Dag 3, onsdag 25. april, BARCODE

barcode_dag3_1

Dag 4, torsdag 26. april, BARCODE

En elv av #FlytendeLandskap .. ved #AkrobatenBro fløt inn i #BarcodeOslo #Oslo

A post shared by Gisle (@ordspinn) on

Dag 5, fredag 27. april, BARCODE

foto: Camilla Wexels Riser

foto: Camilla Wexels Riser

Dag 6, onsdag 2. mai, PARADISBUKTA

foto: Camilla Wexels Riser

foto: Camilla Wexels Riser

Dag 7, torsdag 3. mai, PARADISBUKTA

Paradis_dag7

Dag 8, fredag 4. mai, PARADISBUKTA

Foto: Camilla Wexels Riser

Dag 9, lørdag 5. mai, PARADISBUKTA

Paradis_fl_dag9_5mai

Dag 10, mandag 7. mai, AMMERUDLIA BORETSLAG

Foto: Camille Wexels Riser

Foto: Camille Wexels Riser

Dag 11, tirsdag 8. mai, AMMERUDLIA BORETSLAG

Foto: Camilla Wexels Riser

Foto: Camilla Wexels Riser

Dag 12, onsdag 9. mai, AMMERUDLIA BORETSLAG

ammerud_fl_dag12_090518

Dag 13 og 14, mandag 14. til tirsdag 15. mai, OSCARSGATE 11

Hagen_fl_dag13til16

OM DE MEDVIRKENDE:

Rikke Baewert er utdannet ved Kunsthøgskolen i Amsterdam, AHK 1997-2001 og har Ettårig forstudium i dans 1996-1997. Hun har i perioden 1997-2018 danset og samarbeidet med et bredt spekter av koreografer og hatt omfattende nasjonal, nordisk og internasjonal turnevirksomhet. Siden 2004 har Baewert hovedsakelig jobbet som medskapende utøver i Impure Company/Hooman Sharifi, siden 2014 har hun også jobbet som kompaniets produsent og som Sharifis koreografi assistent under produksjonen While they are floating med Carte Blanche våren 2017. Hun holder i tillegg workshops og har undervist på KHIO, PRODA og Skolen for Samtidsdans/Høyskolen for Dansekunst. I 2015 dannet hun kunstnerkollektivet SUPERNOVA sammen med Loan Ha og Ida Gudbrandsen, som hadde premiere på DansensHus med forestillingen Skinn i september 2017.

Ida Gudbrandsen er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans(2004-2005) og Den Norske Balletthøyskole(2006-2009). Hun har siden 2011 jobbet som utøver i kortere og lengre samtidsdansprosjekter og ble involvert i Landing i 2016. Ida arrangerer også Praxisfestivalenog Mind the gapog er ansatt i Skuespiller- og danseralliansen.

Ingrid Haakstad har sin utdannelse fra Spin Off forstudium i dans og Kunsthøgskolen i Oslo BA moderne- og samtidsdans. Hun jobber som danser i det frie feltet, med base i Oslo. Ingrid har jobbet som utøver i en rekke forestillingsprosjekter og etablert samarbeid med flere koreografer og ulike grupperinger av kunstnere, deriblant : Field works v/Heine Avdal og Yukiko Shinozaki, Stian Danielsen, Hege Haagenrud, Eivind Seljeseth, Orfee Schuijt og Janne-Camilla Lyster.

Pernille Holden har sin utdannelse fra Spin Off Forstudium i Dans(2002-2003) og Skolen for Samtidsdans(2003-2005) (nå HFDK) . Siden 2005 har hun jobbet aktivt i det frie dansekunstfeltet både som skapende og utøvende. Hun har vært en del av en rekke samarbeidsprosjekter og jobbet med med egne koreografiske arbeid. I 2016 mottok hun treårig arbeidsstipend.

Sigrid Hirsch Kopperdal, samtidsdanser, er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA i moderne -og samtidsdans, og ved Salzburg Experimental Academy of Dance. Sigrid jobber med koreografer som bl.a. Ingri Fiksdal, Kristin Ryg Helgebostad, Siljeholm/Christophersen og Anne-Mareike Hess. Sigrid har jobbet med Landing siden 2014, og vært en del av staben siden 2016.

Camilla Wexels Riser er billedkunstner og scenograf og arbeider med stedsspesifikke installasjoner, maleri, scenografi og kostyme. CWR arbeider prosessorientert i videste forstand og praktiserer dette som en egen måte å utvikle og forme materiale til ulike produksjoner. I utforming av scenografier, benytter hun gjerne gjenbruks el. natur materialer og bygger scenografien opp parallelt som forestillingen utformes i samarbeid med hele ensemblet. Wexels Risers omfattende stedsspesifikke installasjoner utarbeides ofte i samarbeid med James Moore samt utvalgte kunstnere fra ulike disipliner. Installasjonene er teatrale settinger bygget opp rundt temaer som er inspirert av de forskjellige valgte sites/ åsted. All slags naturmaterialer, funnede objekter, soundscapes, lys, mytologi og symbolisme er integrerte fragmenter som danner et løst relatert hele. CWR har en bachelor fra Norwegian Academy of Figure Theater 1994 (nå Scenekunst Akademiet) samt en post-graduate studie fra NAFT og DAMU i Prag, Tsjekkia1996 og studerte ved Oslo-Tegne og Male Skole i 1986-87. Medlem av Norske Billedkunstnere, Østfold Bildende kunstnere og Norske Scenografer.

Marianne Skjeldal er danser, koreograf og performer bosatt i Oslo. Hun har en MFA fra DOCH/Stockholms Konstnärliga Högskola, i New Performative Practices med spesialisering i koreografi og performance (2015-2017) og to-årig danserutdanning fra Skolen for Samtidsdans, nå Høyskolen for Dansekunst – HFDK.no (1997/2002). Marianne produserer egne arbeider i skjæringspunktet mellom koreografi og performance, i tillegg til at hun er aktiv i flere andre kunstneriske samarbeid. www.marianneskjeldal.com / www.laternalaterna.org

Venke Marie Sortland jobber som frilans dansekunstner med base i Oslo. Hun har sin kunstneriske utdannelse fra skolen for Samtidsdans i Oslo, 2002 – 2005. Venke har jobbet som utøver for blant annet; Jana Umüssig, Philip Gehmacher, Ingri Fiksdal, Impure Company/Hooman Sharifi, Prosjekt Isadora/Caroline Whalstøm Nesse og Camilla Myhre, Wee Company/Francesco Skavetta. Venke har også vært tilknyttet flere grupper; en trio med dansekunstner Pernille Holden og musiker Jo Berger Myhre, og Nummen Safari, i tillegg til å gjøre egne soloarbeider. Venke har vært en av Landings stabsmedlem siden oppstarten i 2005, og har medvirket i alle Landings prosjekter.

fl_april18_fredrikstad_3

Flytende Landskap, skisse av Camilla W. Riser

Flytende Landskap, skisse av Camilla W. Riser

Flytende Lanskap, skisse av Camilla w. Riser

Flytende Lanskap, skisse av Camilla w. Riser

barcode_dag2_6

Omvisninger på Munch-museet

av Venke Marie Sortland, 08/02/2018

“Danserne Sigrid Kopperdal, Venke Sortland og Ida Gudbrandsen fra kunstnergruppa Landing snurrer, kryper og kaster seg gjennom utstillingen. Velkommen til en omvisning hvor vi opplever kunst med hele kroppen!”

Hode ved Hode

Fra omvisning i utstillingen “Hode ved hode” høst/vinter 2017-2018. Foto: Tom Øverlie

På oppdrag fra formidlingsavdelingen på Munch-museet i Oslo har Landing høsten 2017 startet utvikling av ulike omvisningsformater og workshoper – der publikums kropper bevisstgjøres og aktiviseres i møte med utstillingene – som en del av museets formidlingstilbud til skoleelever og familier. I august og september gjennomførte vi de første familieomvisningene, og i oktober gjennomførte vi de første omvisningene og workshopene for skolebarn. I januar prøvde vi ut et omvisningskonsept under arrangementet “Late Night”.

Anmeldelse av prosjektet på periskop.no: http://www.periskop.no/munchmuseet-fenger-voksne-familiedag/

Safarium

av Venke Marie Sortland, 07/02/2018

safarium, Signo, vår 2014, foto Tom Øverlie

safarium, Signo, vår 2014, foto Tom Øverlie

Safarium er en danseforestilling, spesielt tilrettelagt for barn med spesielle behov, produsert for turne i Den Kulturelle Skolesekken. Prosjektet beveger seg formmessig mellom å være en forestilling og et verksted, et laboratorium og en safari, der barna på ulike måter inviteres med i utforskning av rom og bevegelse sammen med utøverne.

Prosjektet tar utgangspunkt i opplevelse av verden gjennom kroppslige møter; mellom ulike kropper eller mellom kroppen og omgivelsene. Gjennom sanselig og taktil utforskning av rommet, eller baskete omfavnelser, får publikum oppleve både fysisk kraft og sensibilitet på nært hold. Målet er å utfordre publikum til erfaring av kroppen utover det hverdagslige.

Uttrykket utspiller seg i et taktilt landskap, som utøverne og barna deler – et landskap som kan plasseres på ulike steder på skolen eller andre arenaer. Landskapet fungerer både som forestillingsrom, og som en midlertidig installasjon – et kunstverk i seg selv. Gjennom forestillingens ulike situasjoner transformeres både utøverne og landskapet.

Medvirkende:
Konsept/produksjon: Landing v. Ina Coll Kjølmoen og Venke Marie Sortland
Konsept senografi: Camilla Wexels Riser
Medskapende kunstnere: Marianne Skjeldal og Sigrid Kopperdal
Utøvere: Ina Coll Kjølmoen, Marianne Skjeldal og Sigrid Kopperdal
Foto: Tom Øverlie (fra prøveforestilling våren 2014, Signo)

Co produsent: INK2013 (Den Kulturelle Skolesekken og SEANSE)
Støttet av: SPENN (Norsk scenekunstbruk), Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Vestfold fylkeskommune.

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

INK2013:
Safarium er ett av ni kunstprosjekter under paraplyen INK2013. INK er en forkortelse for inkludering, og viser til en satsing med fokus på å skape kvalitative kunstproduksjoner for og med barn og unge med spesielle behov. INK2013 er initiert av Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken med hjelp og støtte fra SEANSE – senter for kunstproduksjon ved Høyskolen i Volda. Les mer om Seanse og INK2013 her: www.seanse.no.

Referansegrupper:
Safarium produseres i Sandefjord/Vestfold i tett samarbeid med referansegrupper ved Signo skole- og kompetansesenter i Andebu og ved forsterket enhet på Byskolen i Sandefjord. Barn og lærere i referansegruppene har fulgt hele prosessen, fra idéutviklingen til den ferdige forestillingen, og har på den måten hatt en avgjørende rolle i prosjektets utvikling.

Premiere og videre forestillinger:
Forestillingen vil våren 2014 ha premiere og forestillinger på de to skolene vi samarbeider med, Signo Kompetansesenter og Byskolen i Sandefjord – se plan under. Vi jobber videre for å vise forestillingen både i Oslo og Trondheim høsten 2014, samt på ulike markeder for DKS-produksjoner høsten 2014 og våren 2015. Forestillingen er turneklar fra og med høsten 2014.

Ønsker du å se forestillingen? Ta kontakt!

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Tematikk:
Temaet for forestillingsprosjektet Safarium er kroppskognisjon – opplevelse av verden gjennom kroppslige og taktile møter, mellom ulike kropper eller mellom kroppen og omgivelsene. Vår grunnleggende holdning og overbevisning er at vi gjennom kroppen i bevegelse, og dens møter med verden, sanser, erfarer og reflekterer. En kroppslig erfaring er dermed like utvidende for mennesket som den konvensjonelle typen lærdom. I et samfunn der kunnskap i økende grad blir det nye verdimålet, ser vi som kunstnere det spesielt interessant og viktig å arbeide for en stadig utforskning og utvidelse av kunnskapsbegrepet. Målgruppen vår minner oss på at det ikke er alle verdifulle aspekter ved verden som kan beskrives med penn og papir.

I kulturen vår spiller utseende og selvfremstilling en stadig større rolle – kanskje spesielt for barn og unge. Fokuset på kroppslig erfaring og kunnskap er i denne forbindelse et forsøk på å gi kroppen som opplevelse større verdi. Gjennom vårt arbeid med dans har vi erfart hvordan selvtillit som kommer fra opplevelse av kroppen, til dels kan hviske ut eller redefinere den dårlige selvfølelsen mange sliter med i forsøket på å passe inn i normer for skjønnhet og sunnhet. I møte med vår målgruppe blir dette aktuelt på en mer grunnleggende måte – i forhold til hvordan normer for det normale eller skjønne defineres i samfunnet.

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Form:
Safarium beveger seg gradvis fra å være en forestilling over til å bli et verksted. Dette skjer gjennom en transformasjon av rommet til stadig nye landskap, ved hjelp av scenografielementene. Publikum inviteres med på en safari gjennom disse landskapene – først ved å få plassere seg på nye steder i rommet, så ved å bli mer deltagende i situasjonen.

Vi vil i forestillingen legge opp til mulighet for deltakelse og involvering ut fra den enkeltes muligheter og grenser – og med det tilby et større spekter av muligheter til å ”koble seg på” kunsten. Vi mener det er essensielt med et direkte og nærværende møte med barna for å formidle vår tematikk til den aktuelle målgruppen, og at det å ta på, lukte, prøve, snakke med eller bare være tilstede i rommet er ulike og mulige innganger til det å erfare denne typen dansekunst.

Forestillingen vil ha et abstrakt uttrykk i det at den ikke har et narrativ, men er bygget opp av ulike situasjoner der forskjellige måter å relatere til hverandre og rommet er utgangspunkt. Det er viktig for oss å vektlegge at det ikke finnes noen fasit til lesning av forestillingen.
I verkstedssituasjonene får barna være med og teste ut rommet, bevegelser og samhandling. Her får de både prøve ut elementer fra forestillingen, men også utforske rommet mer fritt.

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Rommet:
Rommet (scenografien) til prosjektet består av rundt 20 puffer/baller i ulike størrelser. Puffene/ballene er tvers igjennom tekstiler, og har derfor en særegen tyngde og konsistens. I form, farge og tekstur er også puffene/ballene individuelt utformet. Puffene/ballene fungerer både som meddansere i forestillingen, publikumsstoler, scenografi og innramming av rommet.

Sammen med et teppegulv, som fungerer som forestillingens spilleflate, fungerer puffene/ballene som et nytt rom i et allerede eksisterende rom på den aktuelle skolen (evt. andre arenaer) der det blir plassert. Publikum inviteres inn i rommet – slik at de sitter inne i forestillingen, og får oppleve utøverne på nært hold. Rommet vil også være stedet for verkstedet.
Puffene/ballene vil i tillegg fungere som en kunstinstallasjon, som kan flyttes rundt til ulike steder på det aktuelle spillestedet i for og etterkant av forestillingen.

Teknisk informasjon:
Max antall publikummere: 15 pers. inkludert voksne/følge
Varighet: ca 1 time, men kan varieres med verksted/forberedelse sammen med gruppen i forkant eller etterkant. Tilpasses i samtale med den enkelte skole/institusjon.

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Safarium, Signo vår 2014, foto: Tom Øverlie

Safarium på Imagine Childrens Festival i London

av Venke Marie Sortland, 13/02/2017

11. og 12. februar 2017 ble forestillingen Safarium vist under South Bank Centers festival Imagine Childrens Festival, som en del av senterets 2017-satsning på nordisk kunst og kultur. Forestillingen ble vist 6 ganger for målgruppen 1-3 år. Den Norske Ambassaden i London hadde støttet visningene.

Medvirkende:
Loan Ha
Ida Gudbrandsen
Venke Marie Sortland
Camilla Wexels Rieser

imaginelogo_safarium17

Plakat, Imagine Childres Festival 2017, South Bank Center

Vekselstrøm premiere under De Grønne Festivalen

av Venke Marie Sortland, 12/02/2017

Forestillingen Vekselstrøm, av og med Jakob Thonander Glans (17 år) hadde premiere under De Grønne Festivalen, 23. til 25. september 2016. Festivalen, initiert av Marie Berby Handeland, var dedikert arbeider med ikke-profesjonelle utøvere.

Les mer om Vekselstrøm her

DE GRØNNE festivalen er en uavhengig festival, dedikert til kunstneriske arbeid med ikke-profesjonelle utøvere. Den er initiert av dansekunstner Marie Bergby Handeland, med utgangspunkt i gjenoppsettingen av forestillingen DE GRØNNE. De inviterte kunstnerne er koreografer, dansekunstnere, filmskapere, kostymedesignere og performancekunstnere som er opptatt av å utvide hvilke type kropper/utøvere som iscenesettes, enten det er på en scene, et lerret, en catwalk eller som deltager i en danseklasse. Vi ønsker å gjøre arbeidet vårt tilgjengelig for enda nye publikumsgrupper gjennom en estetikk der poesien ligger i det uslipte. DE GRØNNE festivalen håper å engasjere et tverrfaglig kunstfelt til samtaler om hvilke kriterier vi legger til grunn for å verdsette kunstopplevelser, og hvem som har tilgang på disse opplevelsene.

PROGRAM

FREDAG 23. SEPTEMBER:
19.50: ÅPNINGER / Handeland & Liene åpner festivalen
+ Rytmeguttene – videoinstallasjon/ Marius Vesteraa og Kristoffer Aune Kostveit
20.00: DE GRØNNE / Marie Bergby Handeland
21.00: Om omslag i lag / Matilda Karlström
21.30: Kanskje i morgen – film / Mariken Halle

LØRDAG 24. SEPTEMBER:
11.00 – 12.00: Breakfast clubbing (GRATIS)/ Holte & Grenne + DJgrøn
12.00 – 12.45: DE GRØNNE dokumentarfilm / Marie Bergby Handeland
13.00 – 14.00: Danseklasse for Parkinsonister (anbefales for ALLE!) / Signe-Hilde Jørgensen, i regi av Parkinsonforeningen
14.00: Make a move / Ingvild Isaksen
19.00: DE GRØNNE / Marie Bergby Handeland
20.15: Vekselstrøm / Jakob Thonander Glans og Venke Marie Sortland (premiere!)

SØNDAG 25. SEPTEMBER:
12.00 – 14.00: Transporteringsdans / Martin Slaatto (oppmøte på Frogner plass ved trikkeholdeplassen)
14.00: Make a move / Ingvild Isaksen
14.00 : Jeg er ingen danser / Morten Liene og Eivind Seljeseth
(Går parallelt med Make a move)
19.00: DE GRØNNE / Marie Bergby Handeland
20.15: Vekselstrøm / Jakob Thonander Glans og Venke Marie Sortland
20.45: ÅPNINGER / Handeland & Liene begraver festivalen